Informasjon

På Hundefrisørskolen i Skoger tilbyr vi grunnleggende utdanning innen hundefrisøryrket.
Vi har høyt fokus på hundens glede og trivsel, og du vil gjennom utdanningen tilegne deg ferdigheter og forståelse for hvordan du kan frisere hunden på en profesjonell måte, samtidig som du ivaretar hundens behov for hygge, velvære og trygghet.


Dyresenteret i Skoger

Dyresenteret i Skoger er en velrennomert og faglig dyktig familiedrevet bedrift som har vært i bransjen siden 1993. Dyresenteret eies og drives av Marianne Henriksen, som er hundeinstruktør og har lang erfaring med både hund og katt. Med seg på laget har hun en rekke dyktige medarbeidere med erfaring innen ulike områder innen hundemiljøet. På dyresenteret finnes dyrehotell for hund, katt og smådyr; hundebarnehage; hundefrisør og hundefrisørskole; hundeskole med kurs og privat trening for hundeeiere; og en velassortert dyrebutikk med utsalg av det meste innen fôr og utstyr til hund og katt. 

På Dyresenteret i Skoger er det et høyt fokus på kunnskap og respekt for hvert enkelt individ, samt en masse kjærlighet for de 4-bente gjestene og eierne deres. Verdigrunnlaget baseres på ren positiv trening og omgang med dyrene; at dyrene er våre beste venner som fungerer best sammen med oss om vi samarbeider med dem på deres premisser. Dette gjenspeiles i all omgang med dyrene, både i hvordan hotellopphold og barnehagedager er lagt opp for gjestene og i hvordan vi prater med eierne som låner bort dyrene sine til oss. Vi har også et sterkt ønske om å spre vår kunnskap i formål å skape en god hverdag for ethvert dyr. 

Vi holder til i den vakre Skogerbygda like utenfor Drammen, og vi har masse plass både ute og inne. Det er kort kjørevei fra både Oslo og Tønsberg, og vår beliggenhet like ovenfor E18 gjør at det er enkelt å finne frem til oss.

Glede og trivsel for alle på 2- og 4 ben er noe vi setter høyt. Vi legger stor vekt på å bidra til et godt miljø innad på dyresenteret, både blant ansatte og våre gjester. Vi har et godt læringsmiljø og en felles forståelse for at vi ønsker å gjøre hverandre gode. Våre medarbeidere er en blandet gjeng med kvinner og menn i ulike aldre som alle har til felles at de brenner lidenskapelig for dyrenes velvære og trivsel. Noen er utdannet hundeinstruktører, noen er utdannet innen etologi og atferd, noen innen hundefrisørbransjen og andre innen HR og økonomi. Sammen er vi et godt og velfungerende team som elsker det vi driver med og verdsetter muligheten til å kunne bruke hverdagen vår sammen med dyr. Det gir mye glede! 


Hundefrisørskolen i Skoger

Høsten 2019 var vi i gang med første kull innen utdanning i hundefrisøryrket. Ansvarlig for utdanningen er Carina Skavlan Myhre, som har jobbet som hundefrisør på Skoger i en årrekke. Hun er lidenskapelig opptatt av pelsstell og at hunder skal trives på stellebordet og under håndtering, og har i flere år holdt kurs for eiere og hunder i håndteringstrening og pelsstell. 

Hvem passer utdanningen for?

Utdanningen passer for hundeglade- og kjære mennesker som har en drøm om å lære seg å stelle hunder profesjonelt. Om du ser for deg å starte din egen salong i fremtiden, eller om du ønsker å bli ansatt ved en eksisterende salong er noe man gjerne jobber med tankene mot i løpet av året. Det er en fordel å ha noe erfaring med hund fra før av, men det er ikke nødvendig. Vi gir grundig opplæring og forståelse av hundens etologi og atferd, om ro og forståelse av hunden og hvordan man skal kunne jobbe med den på en best mulig måte for å oppnå et resultat som er helse- og utseendemessig riktig samtidig som man tar vare på den 4-bente kunden på stellebordet. 

Hva lærer du?

I løpet av skoleåret skal du være gjennom en rekke ulike deltema med teoretisk og praktisk arbeid, slik at du etter endt utdanning er kompetent nok til å jobbe selvstendig som hundefrisør. Les mer på utdanningssiden.