Informasjon

På Hundefrisørskolen i Drammen tilbyr vi grunnleggende utdanning innen hundefrisøryrket.
Vi har høyt fokus på hundens glede og trivsel, og du vil gjennom utdanningen tilegne deg ferdigheter og forståelse for hvordan du kan frisere hunden på en profesjonell måte, samtidig som du ivaretar hundens behov for hygge, velvære og trygghet.


Utdanningen holdes i Salong Skavlan, i Vårveien 20 i Drammen. På skolen og i hundefrisørsalongen er det et gjennomgående fokus på kunnskap og respekt for hvert enkelt individ, samt en masse kjærlighet for de 4-bente gjestene og eierne deres. Verdigrunnlaget baseres på positiv trening og omgang med dyrene; at dyrene er våre beste venner som fungerer best sammen med oss om vi samarbeider med dem på deres premisser. Samtidig er det viktig å skape en trygghet for dyrene som gjør at de kan stole på at vi vet hva vi driver med, – i situasjoner som de kanskje synes er krevende. Som hundefrisør er det viktig å kunne vite hvordan hundens opplevelse kan gjøres best mulig, og kunne tilrettelegge og tilpasse oppførselen vår for å best kunne møte hunden riktig.


Hvem, hva, hvor?

Hundefrisørskolen i Drammen startet i 2019, og het opprinnelig Hundefrisørskolen i Skoger. Etter at samlingene på skolen fikk ny lokasjon etter åpning av den nye hundefrisørsalongen i Drammen, var det naturlig med et navnebytte i 2023.

Ansvarlig for utdanningen er Carina Skavlan Myhre, som har jobbet som hundefrisør på Dyresenteret i Skoger i en årrekke. Hun er lidenskapelig opptatt av pelsstell og at hunder skal trives på stellebordet og under håndtering, og har i flere år holdt kurs for eiere og hunder i håndteringstrening og pelsstell. 

Hvem passer utdanningen for?

Utdanningen passer for hundeglade- og kjære mennesker som har en drøm om å lære seg å stelle hunder profesjonelt. Om du ser for deg å starte din egen salong i fremtiden, eller om du ønsker å bli ansatt ved en eksisterende salong er noe man gjerne jobber med tankene mot i løpet av året. Det er en fordel å ha noe erfaring med hund fra før av, men det er ikke nødvendig. Vi gir grundig opplæring og forståelse av hundens etologi og atferd, om ro og forståelse av hunden og hvordan man skal kunne jobbe med den på en best mulig måte for å oppnå et resultat som er helse- og utseendemessig riktig samtidig som man tar vare på den 4-bente kunden på stellebordet. 

Hva lærer du?

I løpet av skoleåret skal du være gjennom en rekke ulike deltema med teoretisk og praktisk arbeid, slik at du etter endt utdanning er kompetent nok til å jobbe selvstendig som hundefrisør. Les mer på utdanningssiden.