Tilleggsutdanning for hundefrisører
Vil du øke din kompetanse som hundefrisør?
Vi tilbyr skreddersydd og tilrettelagt tilleggsutdanning for hundefrisører som ønsker å spe på kompetansenivået sitt. Om du har gått skole, kurs eller er selvlært fra før av; – det er ikke uvanlig at man kommer inn i yrket med forskjellig grunnlag, kunnskap og kompetanse. Vi hjelper deg med de fagområdene du har behov for tilleggsutdanning innen!
Utdanningen ved Hundefrisørskolen i Drammen er skapt rundt en filosofi om at frisering, håndtering og trening av hund skal skje på en positiv måte. Vi jobber med vår egen energi for å gjøre hundene trygge og glade i vår omgang med dem; og skal jobbe for å få dem til å samarbeide med oss om å nå målene.
Ved Hundefrisørskolen i Drammen tilbyr vi tilleggsutdanning innen ulike fagområder. Noen hundefrisører ønsker mer opplæring og trening innen særområder som napping, mens andre ser behov av mer praktisk jobbing med energi og håndtering av hunder som skal lære seg å bli trygge med pelsstell og besøk hos frisøren. Vi skreddersyr kursopplegget etter deltakernes ønsker og behov, slik at man får riktig utbytte av det vi skal gjøre sammen.
Vår filosofi
Tankene og grunnlaget bak alt vi gjør ved hundefrisørskolen er at det skal gjøres med en kjærlighet og omsorg for dyrenes beste. Ved å lære å bruke vår egen energi og trygghet, samtidig som vi fokuserer på å lese hundenes signaler og hvordan de kommuniserer med oss, er målet å skape gode stunder for både hund og frisør. Ja, vi skal utføre oppgavene våre med all den kompetanse og kunnskap vi kan tilegne oss, – men det skal gjøres på en måte som respekterer de ulike individenes opplevelse og utgangspunkt.
Opplæringsmetoder og praktisk trening
Vi tror på at en god opplæringsmetode er en det er en god blanding av teoretisk opplæring, praktisk demonstrasjon og mye praktisk klipp for studentene.
For å få en god progresjon som hundefrisør, krever det at man får faget «i fingrene». Som instruktører kan vi veilede og demonstrere, men det vil være opp til studentenes egeninnsats under den praktiske treningen hvor raskt man øker sin kompetanse innen hundefrisering. Selve den tekniske ferdigheten må bygge seg opp over tid, og under utdanningen vil du få veiledning og oppfølging under den praktiske treningen, slik at man kan bli bedre på de ulike delområdene.
Samtidig er det å jobbe med hunder krevende på andre måter, fordi de mange hundene vi skal stelle kommer inn med ulike utgangspunkt, ulike personligheter, ulike erfaringer og måter å kommunisere med oss på. Dette betyr at vi må tilegne oss kunnskap om hundeatferd, signaler og kommunikasjon, – på de ulike hunderasene og ulike aldersgruppene. Det krever et kontinuerlig fokus på å bli bedre på å forstå hund, på å klare å kommunisere med dem på riktig måte, slik at vi kan lære dem å bli «gode frisørgjester».
Dette vil vi ha et stadig fokus på underveis i alle våre kurs, og vi oppfordrer våre studenter til å være interesserte og engasjerte i søken mot å lese hunder i ulike situasjoner.
«Å jobbe som hundefrisør er et fantastisk yrke! Jeg er lidenskapelig opptatt av at mine firbente gjester skal lære seg å trives med å bli stelt, og blir så glad av å se deres fremgang og progresjon ved hvert besøk. Jeg er opptatt av å lære mine studenter å finne sin en trygghet og ro som vil gjøre dem til gode og omsorgsfulle hundefrisører.»
— Carina Skavlan Myhre, hundefrisør og instruktør ved Hundefrisørskolen i Drammen
Informasjon om utdanningen
Kursenes dato og varighet avhenger av hva vi skal gjennom, og kan gjennomføres både dag- og kveldstid, ukedager og helger. Det vil som regel alltid være en blanding av både teoretisk opplæring, demonstrasjon og praktisk egentrening for kursdeltakerne. Kursene holdes ved Salong Skavlan i Vårveien 20 i Drammen, hvor vi har eget kurslokale med 6 stelleplasser i kjelleren. Det er gratis parkering rett utenfor salongen og god busstilgang rett utenfor, for kursdeltakere som kommer med kollektivtransport. Kursstedet ligger like utenfor Drammen sentrum og har god tilknytning til togstasjon og jevnlige bussavganger.
Forhåndskvalifikasjoner
For å delta på tilleggsutdanningen, bør du ha en grunnleggende basiskunnskap innen hundefrisørfaget, enten etter utdanning ved hundefrisørskole eller andre relevante kurs. Det er også en fordel å ha jobbet praktisk med hundefrisering en stund for å vite hvordan du skal gjennomføre de generelle prosessene, samt at du da har gjort deg opp en forståelse av hva du ønsker mer trening innen.
Er du ganske fersk i faget og mangler mye grunnleggende kunnskap, kan det være at du heller bør delta på en årlig hundefrisørutdanning hvor vi dekker alle relevante tema grundig. Her vil du også få en mer intensiv praktisk trening sammen med instruktør for å lære deg hvordan du skal jobbe med hund.
Kan du tenke deg å lære mer innen hundefrisering?
Meld din interesse i dag!
Praktisk informasjon
Pris og betaling
- Pris avhenger av varighet på kurset og antall deltakere. Spør ved interesse eller les mer under de aktuelle kursene som blir lagt ut nederst på siden.
- Ved påmelding skal det betales et depositum i verdi av 10% av totalsum for kurset. Påmelding er bindende og depositumet bekrefter din plass ved kurset. Depositumet betales kun tilbake dersom det er grunner fra Hundefrisørskolen i Drammens side som gjør at kurset ikke kan avholdes.
- Resterende kursavgift skal betales før kursets oppstart.
Utstyr
- I noen kurs kreves det spesielt utstyr for å gjennomføre det praktiske arbeidet. Det blir sendt ut utstyrsliste på forhånd. Dersom man ikke har utstyret fra før av, kan man kjøpe utstyret til rabatterte priser på kursstedet.
Studiested
- Utdanningen holdes i lokalene til Salong Skavlan Hundefrisør i Vårveien 20 i Drammen.
- Gratis parkering rett utenfor salongen.
- Det er enkel tilkomst til studiestedet med kollektivtransport. Fra togstasjonen i Drammen går det ofte buss mot Åssiden, og bussholdeplassen er rett utenfor salongen.
Tema vi kan inkludere i videreutdanningen*
Håndtering
Håndtering av hund i ulike situasjoner
- Vår egen energi og trygghet
- Hvordan lærer vi hundene å takle ting?
- Valper, voksne og eldre hunder
- Hunder med utfordringer og hvordan vi skal takle det
- Eiers ansvar og hvordan vi kan hjelpe
Atferd
Bli trygg på å lese atferd og kommunikasjon
- Forstå hundene og hvordan de kommuniserer
- Ulike raser, deres historie og utgangspunkt
- Tidligere erfaringer og hva det har å si
- Hunder med «problematferd»: Hvordan takler vi det når vi «står i det»?
Teknikker
Øk kompetansen innen ulike teknikker
- Bad, føn og børst: Det viktige forarbeidet
- Maskinbruk: Hvilke maskiner, hvordan og når?
- Saksebruk: Hvilke sakser, til hvilken pels og når?
- Napping av pels
- Ulike frisyrer og hvordan skape dem?
Pelstyper
Hvordan steller vi de ulike pelstypene?
- Dobbeltpelsede hunder
- Bølget og krøllete pels
- Silkepels
- Kombinasjonspels
- Strihåret pels som skal nappes
- Blandingshunder med forskjellige pelstyper og hvordan vi steller dem
Ernæring
Hundens ernæring med fokus på hud og pels
- Hva har ernæring å si for hundens hud og pels?
- Hvordan påvirker det oss som hundefrisører, og hva kan vi gjøre?
- Hud- og pelsutfordringer
- Allergi og fôrintoleranse
- Dette temaet er det gjesteforeleser (ernæringsekspert) som holder.
Anatomi
Hundens bygning og hva det har å si for stellet
- Hundens anatomi og oppbygging
- Rasebeskrivelser og rasetypiske trekk
- Anatomi i et helserelatert perspektiv
- Helhet og harmoni: Hva har anatomi å si for hundens frisyre?
Veterinær
Sykdom, skade og førstehjelp på hund
- Klinisk undersøkelse og hvordan hundens helse har innvirkning på oss som hundefrisører
- Håndtering av hunder med helseproblemer
- Behandling av skader
- Førstehjelp på hund
- Dette temaet er det gjesteforeleser (veterinær) som holder.
Bedrift
Hvordan starte og drive bedrift?
- Oppstart av bedrift
- Økonomi, skatt og merverdiavgift
- Markedsføring av bedriften
- Sosiale medier
- Fotografering
- Kundekontakt og hvorfor det er så viktig
- Hvem er de «gode kundene» og hvordan få (og opprettholde) dem?
- Tips og triks, smarte løsninger for bedriftseieren